Szén-monoxid-detektor Honeywell XC70

Vissza

Ára:

11,900 Ft
9,400 Ft
Cikkszám: H450EN

Szén-monoxid vészjelző X-Series XC70
A szén-monoxid erősen mérgező gáz, mely szén, fa olaj, gáz égetésekor keletkezhet.
Minden olyan helységbe, ahol tüzelőberendezés van,illetve hálószobákba is javasolt szén-monoxid vészjelzőt szerelni.
7 év élettartam és jótállás!
Tökéletes megbízhatóság, könnyű telepítés, könnyű kezelhetőség, opcionális előriasztás.

XC70 Kezelőszervei:
- Sziréna
-Nagy méretű könnyen megnyomható gomb, hibajelzés és riasztás elnémításához illetve teszteléshez
-Külön állapotjelző riasztáshoz, tápellátáshoz, hibajelzéshez, szellőztetés figyelmeztető

Miért is az XC70?
Leesés elleni védelemmel ellátve, beépített elemekkel, élettartam vége jelzés,fürdőszobában is alkalmazható.

Részletes leírás:

Mi a szén-monoxid?

A szén-monoxid színtelen, szagtalan és íztelen gáz, mely a földgáz, fa, szén, faszén, fűtőolaj, parafin, benzin, propán, bután, stb. anyagok égése nyomán keletkezik, de például a cigaretta füstje is tartalmaz szén-monoxidot. Erősen mérgező gáz és mivel jelenlétét emberi érzékszervekkel nem lehet felismerni, a szén-monoxidot „Néma gyilkos”-nak is nevezik. Kémiai képlete: CO.

A szén-monoxid sűrűsége közel áll a levegőéhez, annál csak kicsit könnyebb. Fizikai tulajdonságai nagyon hasonlóak a levegő 78%-át kitevő nitrogén jellemzőihez. Ezért a szén-monoxid bár jellemzően felfelé száll, a levegővel kis légáramlás hatására is erősen keveredik, így helyiségen belüli rétegződést gyakorlatilag nem mutat (plafonon nem gyűlik össze). Sokan azt hiszik, hogy lefelé száll, ami nem igaz. Lent jellemzően a borospincében keletkező szén-dioxid (CO2) gyűlik össze.

Milyen hatással van az emberre?

Röviden összefoglalva: ha kevés van belőle a levegőben, akkor rosszullétet, fejfájást, ha sok, akkor halált okoz.

Részletesebben: Szervezetünk oxigénellátását az ereinkben keringő vér biztosítja. A vérben található hemoglobin a tüdőbe belélegzett levegőben található oxigént megköti és elszállítja a szervekhez, sejtekhez. A szén-monoxid az oxigénhez képest 240-szer erősebben kötődik a hemoglobinhoz carboxyhemoglobin-t alkotva, így jelenléte megakadályozza az oxigén megkötését. A mérgezéssel kapcsolatos tüneteket az oxigénhiány okozza, mely a vér carboxyhemoglobin szintjével van összefüggésben. A carboxyhemoglobin felhalmozódik a vérben, így minél nagyobb a vér carboxyhemoglobin tartalma, annál komolyabb tünetek jelentkeznek. A halmozódás sebessége függ a belélegzett szén-monoxid koncentrációjától. Minél nagyobb a szén-monoxid koncentrációja, annál gyorsabban halmozódik a vérben a carboxyhemoglobin, így annál gyorsabban jelentkeznek a mérgezési tünetek. Például 100ppm CO koncentráció esetén 10%-os carboxyhemoglobin szint kb. 80 perc elteltével alakul ki, míg ugyanezt a mérgezési szintet 300ppm-nél már 20 percen belül éri el a vér.

Mennyiség:    db

SZOLGALATIRUHA.HU WEBSHOP

4031 Debrecen, István út 108.

Mobil +36 (20) 3600-479
Fax: +36 (52) 426-335
Email: evi@bsafety.hu
Honlap: http://szolgalatiruha.hu

SEGÍTHETÜNK? ITT AZONNAL ÜZENHET NEKÜNK:

logo_headKövesd a szolgalatiruhat a Facebookon is!